KÉZIZZ VELÜNK! – 2022-es férfi kézilabda-Európa-bajnokság

KÉZIZZ VELÜNK!

Hiszünk abban, hogy az Európa-bajnokság (és a köré épülőprogramjaink) a világszínvonalú rendezés mellett a társadalom egyes hátránybanélő csoportjai számára kézzelfogható felzárkózási lehetőséget is teremtenek.

A következő bő egy évben szeretnénk esélyt adni hátrányoshelyzetű gyerekeknek, gyermekotthonokban élőknek, tanodák diákjainak, hogy akézilabdán és rendezvényeinken keresztül megismerjék a sport közösségteremtőerejét, új impulzusokat kapjanak és örömteli élményekkel gazdagodjanak.

A Gyerek kézi programban nekik szervezünk kézilabda-oktatást,amelynek során felfedezhetik a kézilabdázás élményét, esélyt kapnak azönkifejezésre. Az új impulzusokkal célokat fogalmazhatnak meg maguknak, és ezeka célok a későbbi integrációjukat is segítik.

Célcsoportjaink a gyermekotthonok lakói (3-18 évesek) és atanodák diákjai (6-18 évesek), a heti rendszerességgel megtartottfoglalkozásokat pedig speciális képzésen részt vett pedagógusok vezetik.

A programot azon gyermekotthonok és tanodák részére is megtudjuk rendezni, ahol nem áll rendelkezésre tornaterem vagy szabadtéri pálya –nekik külső helyszínen tartjuk meg az eseményeket.

Az élményközpontú kézilabda foglalkozás során a pozitívjátékélmény megszerzése a cél. A gyerekek sikerorientált, érzelmilegbiztonságos, változatos kihívásokat biztosító környezetben, játékos formában gyakorolhatják a technikai és taktikai elemeket.

Mindenki megtalálhatja a számításait, mert nem profi kézilabdázót kívánunk rövid idő alatt nevelni a gyerekekből, sokkal inkább a sikerélményre koncentrálunk, miközben a fiatalok készségeit próbáljuk fejleszteni.

Együttműködés és elfogadás, a csapatszellem kialakítása –ezek közvetítése is a programunk célja.
Jegyek