ONLINE AKTIVITÁSOK – 2022-es férfi kézilabda-Európa-bajnokság

ONLINE AKTIVITÁSOK

A Watch Games. See More. csapata is csatlakozott a Magyar Diáksport Szövetség GAME TIME programjához. Az online kihívássorozatot a szervezet 2020 tavaszán indította a hagyományos Diákolimpia elmaradása okán, 2021-ben, egy évvel a hazai rendezésű Európa-bajnokság előtt folytatódott és zárult a program.

A hét héten keresztül zajló aktivitás célja a diákok aktív testmozgásra ösztönzése, az egészségfejlesztő testmozgás, az egészséges életmód és a résztvevő nyolc sportág, köztük a kézilabda népszerűsítése volt.

Szerencsések vagyunk, hiszen válogatott kézilabdázók mutatták be a gyakorlatokat a 10-14 éves korosztály számára, ezeket a kihívásokat kellett teljesíteni a gyerekeknek – az erről szóló videókat pedig feltölteni a program hivatalos weboldalára. Az érdeklődés hatalmas volt, összesen 4452 fő regisztrált, 6188 kézilabdás videó született.

A gyerekek pontokat gyűjthettek, amelyeket beválthattak a Game Time „webshopban”, a többi közt a MOJO egyedi megjelenésű, WGSM-fejhallgatóira is.A középiskolásokkal INTERAKTÍV ÓRÁK keretében ismertettük meg az Európa-bajnokság egyedülálló koncepcióját, és hoztuk közelebb hozzájuk a házigazda magyar válogatott játékosait.

A foglakozásokat a tanítási idő alatt szerveztük, a program alapvető célja pedig az volt, hogy eljuttassuk a 2022-es Európa-bajnokság hírét a fiatalokhoz, informatív és szórakoztató formában. A gyerekek megismerkedhettek közösségi oldalainkkal és felületeinkkel, valamint kampányainkkal is.

Az ország több régiójába jutottunk el, főként sportos arculatú középiskolákba, ahol a kézilabda sportág is erősen jelen van. Összesen 14 intézményben jártunk.

Ismert kézilabdázók, köztük válogatott játékosok voltak a segítségünkre (11 válogatott fogadta el a felkérésünket), a velük folytatott beszélgetés során autentikus, hasznos és hiteles információhoz jutottak a fiatalok az Eb-ről, a kézilabdáról és a sportról.

A beszélgetésen túl közös kvízjátékra is invitáltuk a gyerekeket, akik közül valaki az óra végére nyereménytárggyal gazdagodott.

A tanítási idő végén jelentkezett Kézizz velünk! programunk tanodák és gyermekotthonok lakói számára. Ennek keretében ONLINE CSAPATÉPÍTŐ ÓRÁKAT tartottunk az általános iskolás korú gyermekeknek, kötöttségek és kötelezettségek nélkül.

A gyerekek az interaktív játékok révén új impulzusokkal és új érdeklődési területekkel gazdagodtak. S bár eleinte megilletődöttek voltak, később feloldódtak és közvetlen, jó hangulatú programban vehettek részt. Az óra fejlesztette a közösségben való részvétel örömét, a csapatszellem és a közös eredmény elérésének megélését, önismeretet és önfejlesztést, improvizációs technikákat mutatott.

Az órákat Farkas Franciska színésznő, drámapedagógus tartotta, akinek széles körű tapasztalatai vannak a gyermekotthonokkal és lakóikkal kapcsolatban.

A Watch Games. See More. csapata ezt a programot alapvetően hátrányos helyzetű térségek tanodái és gyermekotthonai számára hirdette meg, hiszen kiemelt célunk, hogy a 2022-es Európa-bajnokság és híre a társadalom minél szélesebb köréhez, és minél több gyermekhez és fiatalhoz eljusson. 2021 tavaszán többek között Komádiban, Biharkeresztesen, Szendrőn, Okályon, Rozsályon, Kisszekeresen és Csobánkán jártunk.

Jegyek