ONLINE AKTIVITÁSOK – 2022-es férfi kézilabda-Európa-bajnokság

ONLINE AKTIVITÁSOK

Szervezőbizottságunk és a Watch Games. See More. csapata is csatlakozott a Magyar Diáksport Szövetség GAME TIME programjához. Az online kihívássorozatot a szervezet 2020 tavaszán indította a hagyományos Diákolimpia elmaradása okán, 2021-ben, egy évvel a hazai rendezésű Európa-bajnokság előtt pedig tovább folytatódik a program.

A hét héten keresztül zajló aktivitás célja a diákok aktív testmozgásra ösztönzése, az egészségfejlesztő testmozgás, az egészséges életmód és a résztvevő nyolc sportág, köztük a kézilabda népszerűsítése.

Szerencsések vagyunk, hiszen válogatott kézilabdázók mutatják be a gyakorlatokat a 10-14 éves korosztály számára, ezeket a kihívásokat kell teljesíteni a gyerekeknek – az erről szóló videókat pedig feltölteni a program hivatalos weboldalára.

A gyerekek bármikor csatlakozhatnak a kihívásokhoz, pontokat gyűjthetnek, amelyeket beválthatnak a Game Time „webshopban”, a többi közt a MOJO egyedi megjelenésű, WGSM-fejhallgatóira is.A középiskolásokkal INTERAKTÍV ÓRÁK keretében ismertetjük meg az Európa-bajnokság egyedülálló koncepcióját, és hozzuk közelebb hozzájuk a házigazda magyar válogatott játékosait.

A tíz alkalommal jelentkező foglakozásokat a tanítási idő alatt szervezzük, a program alapvető célja pedig a 2022-es Európa-bajnokság hírének eljuttatása a fiatalokhoz, informatív és szórakoztató formában. A gyerekek megismerkedhetnek közösségi oldalainkkal és felületeinkkel, valamint kampányainkkal is.

Igyekszünk az ország több régiójába eljutni, főként sportos arculatú középiskolákba, ahol a kézilabda sportág is erősen jelen van.

Ismert kézilabdázók, köztük válogatott játékosok vannak a segítségünkre, a velük folytatott beszélgetés során autentikus, hasznos és hiteles információhoz jutnak a fiatalok a tornáról, a kézilabdáról és a sportról.

A beszélgetésen túl közös kvízjátékra is invitáljuk a gyerekeket, akik közül valaki az óra végére nyereménytárggyal gazdagodik.

Az iskolai tanítás után jelentkezik Kézizz velünk! programunk tanodák és gyermekotthonok lakói számára. Ennek keretében online foglalkozásokat és DRÁMAPEDAGÓGIAI ÓRÁKAT tartunk az általános iskolás korú gyermekeknek, kötöttségek és kötelezettségek nélkül.

Olyan játékos órákról van szó, melyek célja a megismerkedés és a csapatépítés, a gyerekek az interaktív játékok révén új impulzusokkal és új érdeklődési területekkel gazdagodhatnak. A program fejleszti a közösségben való részvétel örömét, a csapatszellem és a közös eredmény elérésének megélését, önismeretet és önfejlesztést, improvizációs technikákat mutat.

Az órákat Farkas Franciska színésznő, drámapedagógus tartja, akinek széles körű tapasztalatai vannak a gyermekotthonokkal és lakóikkal kapcsolatban.

A Watch Games. See More. csapata ezt a programot alapvetően hátrányos helyzetű térségek tanodái és gyermekotthonai számára hirdette meg, hiszen kiemelt célunk, hogy a 2022-es Európa-bajnokság és híre a társadalom minél szélesebb köréhez, és minél több gyermekhez és fiatalhoz eljusson.

Jegyek