RAJZOLJ MESÉT! – 2022-es férfi kézilabda-Európa-bajnokság

RAJZOLJ MESÉT!

A Watch Games. See More csapata rajzpályázatot hirdetett 2021 tavaszán 7-10 éves gyermekek számára. Ahogyan a 2022-es férfi kézilabda-Eb is több lesz, mint egy egyszerű sportesemény, ez a rajzpályázat is túlmutatott egy hagyományos rajzos kezdeményezésen.

MIÉRT IS KÉRTÜK, HOGY FOGJATOK CERUZÁT?
Mert közösségi élményekben gondolkodunk, nemcsak a torna alatt, hanem az azt megelőző időszakban is: a célunk az, hogy ez az Európa-bajnokság és az addig elvezető, várakozással és készülődéssel teli út, valamint programjaink mindenkit megmozgassanak és maradandó élményeket okozzanak.
A pályázat végén nemcsak kézzel fogható végeredményt, de egy tematikus animációs mesét is kaptunk – az Európa-bajnokságot és a kézilabdasportot népszerűsítendő.

MENETREND
1. lépés: meghatároztuk a rajzok témáját azzal, hogy elkezdtünk és néhány mondatban megfogalmaztunk egy történetet, a mese innen kezdődődött el.

2. lépés: ezt a történetet kellett folytatniuk és befejezniük a pályázóknak a rajzokkal, a megadott karakterekkel, a fantáziájukat és kreativitásukat felhasználva.

3. lépés: a zsűri, valamint a közönségszavazás révén kiválasztottuk a 7 legjobb rajzot, és az azokon szereplő karaktereket.

4. lépés: a győztes rajzokból a WGSM csapatával együttműködő BOOKR Kids animált mesefilmet készített az ábrázolt karaktereket felhasználva, amelyet online jelent meg.

FELÜTÉS – INNEN INDULT A MESE!

Az óra mindjárt elüti a 60. percet, a másodpercmutató elindult utolsó körére. Az állás: döntetlen. A játékosok mindkét oldalon még egyszer nekiveselkednek, megtörlik homlokukat, összeszedik maradék erejüket, mert győzni szeretnének. A mi csapatunk is: muszáj még egyszer összekapaszkodni. A közönség talpon: olykor a légyzümmögést is lehet hallani a feszült csendben, a másik pillanatban már mindenki ugrál és ordibál a pálya mellett. A csilláron is lógnak, mindenki erre a meccsre várt.

A pálya szélén cserejátékosaink egymásba kapaszkodva figyelik, ahogyan a többiek küzdenek. Kapusunk hatalmasat véd, az utolsó támadás a miénk: nincs más választás: a labdát valahogy be kell juttatni a kapuba….

Karaktereink (a pályán elfoglalt pozícióval):

 • (Farkas)kutya – irányító
 • Macska – átlövő
 • Béka – átlövő
 • Nyúl – szélső
 • Róka – szélső
 • Medve – kapus
 • Bika – beálló
 • ÉRTÉKELÉS

  A négytagú zsűri a beérkezett pályázatok közül a 6 legjobb rajzot választotta ki. Emellett a Facebook-oldalunkon közönségszavazás indult, amelynek győztes rajza szintén bekerült a mese alapját képező rajzok közé.

  (Nem véletlen, hogy 6+1 rajzot és karaktert választottunk ki, ezzel utaltunk egy kézilabdacsapat pályán lévő játékosainak számára.)
  A zsűri tagjai : Keresztesi József, a mese írója, Zsigmond Tamara, a mese narrátora, Sipos Adrián válogatott kézilabdázó és Kirsner Erika, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke voltak.

  KIKRE SZÁMÍTOTTUNK?

  A rajzpályázatban 2011 és 2014 között született gyermekek vehettek részt, a szülők, gondviselők hozzájárulásával.

  MEGJELENÉS

  Az animált mesét a WGSM hivatalos Youtube-csatornáján, Facebook és egyéb közösségi médiafelületein, valamint a BOOKR Kids felületén, az ingyenesen letölthető Mesetár könyvtár-alkalmazásban mutattuk be.

  A projekt végén környezettudatos alapanyagból nyomtatott mesefüzet készült.

  DÍJAZÁS

  A győztes pályázók és karaktereik:

  Kutya (irányító) – Tóth Szófia

  Macska (átlövő) – Bor Lilien

  Nyúl (szélső) – Kothencz Ida

  Róka (szélső) – Miklósity Péter

  Bika (beálló) – Tóth Ádám

  Medve (kapus) – Csányi László

  Béka (átlövő) – Bereczki Lilien (a közönségszavazás alapján)

  A 7 győztes nyereménye egy-egy tablet, valamint az elkészült nyomtatott mesefüzet volt.


  Beszámoló a rajzpályázat lezárultáról.

  Adatkezelési tájékoztató

  Nyereményjáték szabályzat
  Jegyek