BUDAPEST

Egy főváros, tele élettel

Pozsony és Budapest is elbűvölő ékszerdoboz, gazdag építészeti és történelmi emlékekkel, tele energiával, élettel és frissességgel. Egyedülálló történelmük, vonzó látnivalóik, gazdag kulturális életük, kiváló helyi gasztronómiájuk, minőségi borkínálatuk és modern bevásárlóközpontjaik teszik Pozsonyt és Budapestet mindenki számára ideális úti célokká. Ebben a két városban minden közel van, és minden nagyon könnyen elérhető.


Közép-Európában fekszenek, a Duna mellett, amely az Európai Unió leghosszabb folyója, hiszen tíz országon keresztül folyik, több országon, mint bármelyik folyó a világon.
Ha megkérdeznénk, mi az, ami eszedbe jut Budapestről, a város történelmi fürdői és fürdőkultúrája egészen biztosan ott lenne az első tippek között. Több mint 1000 természetes forrás működik Magyarországon (a világ legnagyobb gyógyvizes tava Hévízen, Veszprém mellett), ebből 118 csak Budapesten.
Az elmúlt években Magyarország és Budapest megmutatta lenyűgöző vendégszeretetét és bizonyította, hogy kiválóan képes nemzetközi, nagyszabású sporteseményeket rendezni, több alkalommal láthattuk ezt az EHF Bajnokok Ligája Final4 során is.
A bárokat és pubokat nem hagyhatod ki Budapesten. Imádjuk bájos kis kávézóinkat, a kiváló ételeket és frissítőket, ízletes süteményeket kínáló könyvesboltjainkat. Nappal menő, éjszaka szenvedélyes: Budapest gyorsan Közép-Európa legnépszerűbb városává nőtte ki magát a fiatalok körében.

BUDAPEST ARÉNA

Az építés kezdete: 2019. szeptember 6. Az építkezés befejezése: 2021. november 15.

A projekt célja egy multifunkcionális sportcsarnok felépítése 20 000 férőhellyel, 49 700 négyzetméter alapterülettel, amely aztán alkalmas lesz hazai és nemzetközi sportesemények, nagykoncertek, előadások és szórakoztató produkciók, valamint olyan egyéb események megrendezésére, amelyek jelentős számú vendéget vonzanak. A létesítmény egy 800 gépkocsi befogadására alkalmas parkolót és egy 150 jármű fogadására alkalmas VIP-parkolót is kap. A komplexumban a következő elemekből áll majd:
- az aréna és a látogatói terek
- sportszakmai és a művészeknek fenntartott területek
- látogatói területek
- a látogatókat kiszolgáló terek
- VIP és klubterületek
- a média által használt területek
- működési területek

A lelátó FELÉPÍTÉSE

A csarnokban 20 022 ülőhelyet alakítanak ki, megfelelő kilátással a pályára. A lelátó három szintből áll:
- Alsó szint, kb. 9000 ülőhely, részben mobillelátókkal kiegészítve
- VIP-lelátó, kb. 120 ülőhellyel
- Felső szint, kb. 10 000 ülőhellyel,
- Alsó szint, kb. 100 mozgáskorlátozott hellyel.


ÖLTÖZŐK

Hat tágas öltöző (a jégkorongcsapatok számára is alkalmas) áll majd rendelkezésre öltözőfülkékkel és zuhanyzókkal, 25-25 fő számára. Mobil jegesfürdő és masszázsszoba, további edzői, személyzeti öltöző és öltözőszekrények és kisebb helyiségek állnak szolgálatba. Sky boxok és sajtótájékoztató-terem.
A csarnokban 46 sky box, valamint egy sajtótájékoztató-terem is működik majd a médiaszemélyzet kiszolgálására, ahogyan tolmácsszoba és mixed zóna is lesz.

VIP Club and VIP Show room 200-capacity VIP Platinum Club and a 200-capacity VIP Silver Club.

ÉPÍTÉS ALATT


Maximális befogadóképesség: 20 022
Parkolóhelyek (nézők számára): 800
Parkolóhelyek (VIP): 150
Öltözők (a csapatok számára): 6
VIP-kapacitás: 1200
Sky boxok: 46