BUDAPEST – 2022-es férfi kézilabda-Európa-bajnokság

BUDAPEST


Ha megkérdeznénk, mi az, ami eszedbe jut Budapestről, a város történelmi fürdői és fürdőkultúrája egészen biztosan ott lenne az első tippjeid között. Magyarország több mint ezer természetes forrása közül 118 csak Budapesten tör fel, világhírű gyógyfürdői ikonikus helyszínek. De nemcsak ezért a világ egyik legnépszerűbb turisztikai desztinációja Budapest. Páratlanul gazdag építészeti, történelmi emlékei, a Duna-korzó és a dunai panoráma, a város jellegzetes hídjai, kulturális élete és állandóan nyüzsgő természete milliókat vonz évről évre.
S ha a lenyűgöző, a tradíciókra és az újhullámos vonalakra építő gasztronómiai kínálatra, a magyar borokra, a bevásárlóutcákra, a sokoldalú kávézókra, a pezsgő éjszakai életre gondolunk, máris egyértelmű, miért leszel szerencsés 2022 januárjában, az Európa-bajnokság ideje alatt. Budapesten minden közel van, Budapesten mindig történik valami, Budapesten mindig otthon vagy. A főváros – amely rendszeresen ad otthont a női kézilabda EHF Bajnokok Ligája négyes döntőinek – rendezett már női kézilabda Európa-bajnokságot, most a férfiakon a sor.BUDAPESTI MULTIFUNKCIONÁLIS SPORTCSARNOK


Maximális befogadóképesség: 20 022
Az Európa-bajnokság központi arénáját kifejezetten a torna alkalmából építik fel. Több mint 20 ezer fő befogadására lesz alkalmas, ezzel Magyarország legnagyobb multifunkcionális építménye lesz. Lelátója háromszintes lesz, az alsó 9 ezer, a felső szint 10 ezer főt tud majd fogadni.A hazai és nemzetközi sporteseményeken kívül nagykoncertek, előadások és szórakoztató produkciók, valamint olyan egyéb események megrendezésére is alkalmas lesz, amelyek jelentős számú vendéget vonzanak.


JEGYKATEGÓRIÁK
Az Európa-bajnokság nyitónapján a házigazda magyar válogatott avatja fel a tornára épült, 20 ezer fő befogadására alkalmas Budapesti Multifunkcionális Sportcsarnokot. A mérkőzésen túl extra programok és showelemek egészítik ki az egész napos sportélményt.

A jegy belépésre jogosít a január 13-i budapesti nyitónapra.
 
 


Az adott játéknapon az Európa-bajnokság budapesti csoportkörének mindkét mérkőzését meg lehet tekinteni ezzel a napijeggyel. A január 14-i játéknapon egy mérkőzést rendeznek, a 13-i nyitómérkőzésre külön napijegy foglalható.

A napijegy belépésre jogosít a január 14-i vagy 16-i vagy 18-i játéknapra.
 
 


Az adott játéknapon az Európa-bajnokság budapesti középdöntős szakaszának mindhárom mérkőzését meg lehet tekinteni ezzel a napijeggyel.

A napijegy belépésre jogosít a január 20-i vagy 22-i vagy 24-i vagy 26-i játéknapra.
 
 


Az adott játéknapon az Európa-bajnokság két elődöntőjét és az 5. helyért vívott mérkőzését vagy a torna bronzmérkőzését és döntőjét lehet megtekinteni ezzel a napijeggyel.

A napijegy belépésre jogosít a január 28-i vagy 30-i játéknapra.
 
 


Az Európa-bajnokság budapesti csoportkörének összes mérkőzését meg lehet tekinteni ezzel a bérlettel, benne a magyar válogatott valamennyi mérkőzésével.

A bérlet belépésre jogosít a budapesti csoportkörre, január 13. és 18. között, valamint a január 13-i nyitónapra.
 
 


Az Európa-bajnokság budapesti középdöntős szakaszára, négy játéknapra szóló bérlet, amellyel naponta három mérkőzést lehet megtekinteni.

A bérlet belépésre jogosít a Budapesti Multifunkcionális Sportcsarnokba, január 20. és 26. között.
 
 


Az Európa-bajnokság legizgalmasabb szakaszára, a döntő hétvégére szóló bérlet, az 5. helyért vívott találkozóval, a két elődöntővel, a bronzmérkőzéssel és a döntővel.

A bérlet belépésre jogosít a Budapesti Multifunkcionális Sportcsarnokba, január 28-ára és 30-ára.
 
 


A Budapest Aréna összes találkozóját meg lehet tekinteni ezzel a bérlettel, így a csoportkör, a középdöntők és a döntők mérkőzéseit.

A bérlet általános belépésre jogosít a budapesti helyszínre január 13. és 30. között.
 
 
Jegyek