DEBRECEN – 2022-es férfi kézilabda-Európa-bajnokság

DEBRECEN


Magyarország második legnépesebb városa, a „kálvinista Róma” virágzó kultúrájáról, prosperáló egyetemi életéről és nyüzsgő nemzetközi diákéletéről ismert. A műemléki és modern épületekben, bevásárlóutcákban, pubokban és kávéházakban gazdag várost nemzetközileg jelentős programjai miatt is számon tartják.

A nyári Campus Fesztivál, a Virágkarnevál, az Aquaticum gyógy- és termálfürdő sok ezer embert vonz a városba, de Debrecen kulturális palettája egész évben színes. Számos nemzetközi sporteseménynek adott otthont, így a többi közt tornász-, jégtánc-, gyorskorcsolya- és női kézilabda Európa-bajnokságot, valamint jégkorong-vb-t is rendeztek a városban.
2022 januárjában, az Európa-bajnokság csoportmérkőzésein túl élvezheted Debrecen tradicionális és újhullámos gasztronómiai kínálatát, kulturális és szabadidős lehetőségeit.FŐNIX ARÉNA


Maximális befogadóképesség (sporteseményeken): 6500 fő
Magyarország második legnagyobb multifunkcionális sportcsarnoka, amelyet a föld alatt folyosó köt össze a szomszédos Hódos Imre Sportcsarnokkal. 2004-ben és 2014-ben az aréna volt az egyik helyszíne a női kézilabda Európa-bajnokságnak.

Fellépett a Főnix Arénában többek között David Copperfield, Joe Cocker, Bryan Adams vagy Lenny Kravitz, a kiemelt sporteseményei pedig a tornász világ- és Európa-bajnokság, a gyorskorcsolya-vb, a rövid pályás gyorskorcsolya-Eb, a divízió 1/A-s jégkorong-vb, a női kosárlabda-Eb voltak. 2014-ben a női kézilabda-Európa-bajnokság egyik csoportjának, valamint az egyik középdöntős küzdelmeinek adott otthont.

A csoportkör mérkőzései lezárultak


Szeretnél többet tudni, hogy mi történt Debrecenben?

A csoport továbbjutó csapatai: Dánia, Montenegró
Jegyek