Hírek – 2022-es férfi kézilabda-Európa-bajnokság

HÍREK


 • A középdöntő „legjei”
  A 2022-es kézilabda Európa-bajnokság sok felejthetetlen pillanatot tartogatott már, de a java még csak most jön, kezdetét vette a középdöntős fázis. Összeállítottuk, hogy a tizenkét, még versenyben lévő csapat tagjaiból kik a kontinenstorna „leg”-jei, azaz a legfiatalabb, a legidősebb, a legkönnyebb súlyú, a legsúlyosabb, a legalacsonyabb, a legmagasabb, a legeredményesebb és a legtöbb védést bemutató játékos.
 • Férfi kézilabda Eb: fokozott figyelem a csapatok szállásán
  Csütörtökön megkezdődnek a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntős küzdelmei, Budapesten összesen négy játéknapon tizenkét mérkőzést rendeznek. A középdöntőre érkező csapatok a budapesti Danubius Hotel Heliában kitüntetett, a nemzetközi szövetség elvárásait meghaladó figyelemben részesülnek a járványhelyzet erősödése miatt.
 • Az EHF elnöke méltatta az Eb szervezőmunkáját
  Az Európai Kézilabda Szövetség elnöke a csoportkör befejezése után adott összegzést az Európa-bajnokság mögöttünk hagyott időszakáról.
 • Jön a középdöntő, irány az aréna!
  Az Európa-bajnokság közel fele lement (36 mérkőzést játszottak le, még 29 van hátra), a mezőny fele el is búcsúzott a tornától, azonban most jön még csak a java! Már csak a legjobbak maradtak versenyben, így nagy csatára és minőségi kézilabdára van kilátás a csütörtökön kezdődő középdöntőkben, ráadásul a körítés és a hangulat is párját ritkítja a budapesti kézilabda arénában és környékén.
 • Tekints vissza a csoportkör budapesti zárónapjára!
  Éld át videós összeállításunkkal, hogyan végződött az Európa-bajnokság első szakasza a budapesti kézilabda arénában.
 • Pazar hangulat, de fájó magyar vereség Budapesten
  Telt ház előtt dőlt el, hogy az Európa-bajnokság társházigazdája nem jutott be a torna középdöntőjébe. Izland 31-30-ra győzött, ezzel hibátlan teljesítménnyel zárt a B csoportban.
 • Köszönjük, Debrecen!
  Véget értek az Európa-bajnokság A-csoportjának küzdelmei is, a debreceni Főnix Arénában a pályán a dánok, a lelátón az északmacedón szurkolók vitték a prímet. Az aréna és a kézilabdáért rajongó debreceniek most sem okoztak csalódást: a város remek házigazdának bizonyult.
 • Köszönjük, Szeged!
  A PICK Aréna remek házigazdája volt az Európa-bajnokság C csoportjának. Sok ezer magyar, szerb, horvát, francia és ukrán drukker töltötte meg a lelátókat a mögöttünk hagyott hat mérkőzésen. A két továbbjutó Budapesten folytatja a középdöntőben.
 • Izgalmas végjáték vár ránk Budapesten
  Roppant kiélezett mérkőzésekre lehet számítani az Európa-bajnokság B csoportjában, ugyanis mind a négy csapat továbbjuthat még a középdöntőbe. Megjósolhatatlan, hogy mi fog történni a keddi zárófordulóban. Egy biztos: a budapesti kézilabda aréna közönségének felejthetetlen élményben lesz része! Főszerepben a magyar, az izlandi, a portugál és a holland válogatott.
 • Budapest várja a dán, a montenegrói, a francia és a horvát válogatottat!
  Debrecenben és Szegeden is befejeződtek a küzdelmek az Európa-bajnokságon. A Főnix Arénában hatalmas meglepetés született, Szegeden összességében nem borult a papírforma. Franciaország és Dánia is 2-2 pontot visz a középdöntőbe, amely január 20-án kezdődik a budapesti kézilabda arénában.
 • Urbango: fedezd fel Budapestet egy szabadtéri kincsvadászattal!
  Lazább, játékosabb városnézést és remek kikapcsolódást kínál az Urbango, amely most a Spot more pályáját kifejezetten a kézilabda és az Európa-bajnokság témakörében alakította ki. Indulhat a kincsvadászat Budapest belvárosában!
 • „Reméljük, innen már csak felfelé vezet az út!”
  A társházigazda magyar válogatott tagjai, valamint a szurkolók is a vasárnapi mérkőzés hatása alatt vannak még. Érthető, hiszen a Portugália ellen aratott 31-30-as sikerrel versenyben van a továbbjutásért a magyar csapat az Európa-bajnokságon. Reakciók a csúcstalálkozó másnapján.
 • Négy csoportban is eldől, ki jut tovább
  Az utolsó fordulójához érkeztek az Európa-bajnokság csoportküzdelmei, négy csoportban is végleg eldől hétfőn este, mely csapatok jutnak tovább a középdöntőbe, és kiknek ér véget a torna.
 • Éld át újra az első magyar sikert a budapesti arénából!
  Videós összeállításunk segítségével belekóstolhatsz, milyen volt a hangulat az Európa-bajnokság második budapesti játéknapján, amikor is a magyar válogatott megszerezte első győzelmét, Portugália ellen.
 • Garantált izgalmak: Szegeden is döntés születik
  Hétfőn búcsúzik a fantasztikus szegedi helyszín a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokságtól! A PICK Arénában hatalmas izgalmak várhatók, a feszültség levezetésére pedig programok és látnivalók egész sora kínál lehetőséget a Tisza-parti városban.
 • „A magyarok bejuthatnak az elődöntőbe!”
  121 mérkőzés a válogatottban, Bajnokok Ligája-győzelem a Ciudad Reallal és számos felejthetetlen pillanat. Claus Möller Jakobsen jelenleg a dán TV2 szakértőjeként dolgozik, de szánt ránk egy kis időt a magyar-szlovák közös rendezésű férfi Európa-bajnokság debreceni helyszínén, a Főnix Arénában.
 • A montenegrói csoda nyomában
  A férfi kézilabda Európa-bajnokság egyik legnagyobb meglepetése eddig, hogy az ezer sebből vérző „Oroszlánok” – történetük során először – a továbbjutás küszöbén állnak a debreceni csoportkörből. Reakciók Montenegróból és a nemzetközi szaksajtóból a Szlovénia elleni hétfői meccs előtt..
 • A győzelem íze: magyar siker a budapesti arénában
  A budapesti kézilabda arénában hatalmas csatában a magyar válogatott 31-30-ra legyőzte Portugáliát, és versenyben van a továbbjutásért. Így Szlovákia szombati, Litvánia elleni sikere után a másik társházigazda is megérezhette a győzelem ízét - ezúttal is 20 022 néző előtt.
 • „Ilyen közönség előtt nem lehetett veszíteni!”
  Túlvagyunk a férfi kézilabda Európa-bajnokság első igazi csúcsmérkőzésein a magyarországi helyszíneken. Értékelések Debrecenből és Szegedről.
 • „Szeged levett minket a lábunkról” – így szurkoltak a PICK Arénában
  Megtelt szombaton a szegedi PICK Aréna, a francia-ukrán és a szerb-horvát mérkőzésen több mint 8 ezren élvezhették a minőségi kézilabdát.
 • Javítana a magyar válogatott Portugália ellen
  A csalódást keltő Hollandia elleni nyitómérkőzés után vasárnap újra fontos meccset játszik a társrendező magyar válogatott a budapesti kézilabda arénában, ahol kötelező a győzelem, amennyiben életben akarja tartani álmait a hazai csapat.
 • Horvát extázis Szegeden, dán henger Debrecenben
  Páratlan hangulatban rendezték meg a szegedi PICK Aréna horvát-szerb mérkőzését, míg a debreceni rangadón Dánia második félidei játékával fölényesen győzte le Szlovéniát. Montenegró csodás kapusteljesítménnyel győzte le Észak-Macedóniát.
 • A Wöss család betáncolta magát a budapesti helyszínre
  Népszerű influenszereket köszönthetett a budapesti kézilabda aréna, a Wöss család Trickyvel, az Európa-bajnokság kabalafigurájával is megismerkedett.
 • Keresd a hivatalos Eb-ajándéktárgyakat az arénákban!
  A budapesti kézilabda arénában, a szegedi PICK Arénában és a debreceni Főnix Arénában is meg lehet vásárolni a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság hivatalos termékeit.
 • Karszalag, FFP2-es maszk: hasznos szurkolói információk!
  Ahogyan korábban jeleztük, az Európa-bajnokság mérkőzéseit védettségi igazolással vagy negatív PCR-teszttel lehet látogatni, ezek igazolására minden szurkolónk karszalagot kap. A karszalagokat érdemes időben, akár a meccsnapot megelőzően begyűjteni. Az arénákban kötelező az FFP2-es maszk viselése mindannyiunk biztonsága és egészsége érdekében.
 • Csúcsrangadók szombaton a Főnix és a PICK Arénában
  A Dánia-Szlovénia és a Horvátország-Szerbia mérkőzések jelenthetik a legnagyobb sportélményt a kilátogató szurkolóknak az Európa-bajnokság szombati, magyarországi játéknapjain.
 • Izland is bevette a budapesti kézilabda arénát
  A B csoport pénteki mérkőzésén a népes közönsége által támogatott Izland legyőzte az előző Európa-bajnokságon hatodikként záró portugálokat.
 • A sport gyógyító ereje: az izlandi Karl álma Budapesten vált valóra
  A sport gyógyító ereje: az izlandi Karl álma Budapesten vált valóra
 • Pattanj egy MOL Limóba kézis meglepetésekért!
  A férfi kézilabda Európa-bajnokság logisztikai és mobilitás nemzeti támogatója most különleges aktivitással jelentkezik. A Limo flotta járműveibe dedikált ajándékcsomagokat rejtett, ezeket akár te is megkaparinthatod.
 • Éld át újra az Európa-bajnokság első napját!
  Videós összeállításaink segítségével belekóstolhatsz, milyen volt a hangulat az Európa-bajnokság nyitónapján a három magyarországi helyszínen.
 • Portugáliára és Izlandra figyel Budapest
  Egy mérkőzést rendeznek pénteken Magyarországon a Európa-bajnokságon, de erre is figyel majd a társházigazda. A hollandok elleni vereséggel nyitó magyar válogatott számára nem közömbös a végeredmény.
 • „Csodálatos volt ennyi ember előtt mérkőzést játszani!”
  Budapesten, Szegeden és Debrecenben is remek hangulatban telt az Európa-bajnokság első játéknapja. A főszereplők nyilatkozatait gyűjtöttük össze.
 • Látványos, érzelemdús nyitónap, holland siker Budapesten
  Kiváló hangulatban rajtolt el a budapesti kézilabda arénában a 15. Férfi Kézilabda Európa-bajnokság. A nyitómérkőzésen Hollandia némi meglepetésre legyőzte a házigazda magyar válogatottat. A szegedi PICK Arénában az olimpiai bajnok franciák a horvátokat, míg a debreceni Főnix Arénában a világbajnok dánok Montenegrót győzték le.
 • Magas szintű elkötelezettség: az Európa-bajnokság kiemelt hazai támogatói
  A MOL Limo, az M4 Sport, a Magyar Turisztikai Ügynökség és a Magyar Telekom is nemzeti támogatóként segíti a január 13-án kezdődő, magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokságot.
 • Eb-rajt: számok és ami mögöttük van
  Hány újonc kezdi meg szereplését? Hogyan állnak a csapatok az eddig megszerzett érmekkel? Mennyi esélye van a házigazdáknak döntőbe jutni? Hány meccset láthatunk a bő két hét alatt? Szemezgessünk!
 • Eljött a nap: kezdődik a 15. Férfi Kézilabda Európa-bajnokság
  A magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság kilenc mérkőzéssel veszi kezdetét csütörtökön, a legnagyobb érdeklődés a budapesti kézilabda aréna nyitómérkőzését, a Magyarország-Hollandia találkozót övezi.
 • Telt házzal várja a magyar válogatott pályára lépését az új budapesti kézilabda aréna
  Telt házzal, azaz 20 ezer nézővel várja a magyar válogatott pályára lépését az új budapesi kézilabda aréna. A várható tömeg miatt arra kérjük a szurkolókat, hogy a megszokottnál korábban érkezzenek a férfi kézilabda Európa-bajnokság magyar mérkőzéseire, hogy biztosan időben el tudják foglalni helyeiket.
 • Debrecen is készen áll: világbajnok meccsek jönnek a Főnix Arénában!
  A Szlovénia–Észak-Macedónia mérkőzéssel veszi kezdetét az Európa-bajnokság a Főnix Arénában, január 13-án. A világbajnok dán és a montenegrói csapat is debütál csütörtökön. Rövid debreceni Eb-előzetes.
 • Szeged készen áll: autentikus helyszín, pazar csoport
  A Szerbia–Ukrajna mérkőzéssel veszi kezdetét az Európa-bajnokság a PICK Arénában, január 13-án. Az olimpiai bajnok francia, valamint a szomszédos szerb és horvát válogatott mérkőzéseire különösen sokan lehetnek kíváncsiak. Rövid szegedi Eb-előzetes.
 • Reagálás a francia és a szerb válogatott kifogásaira
  Az Eb-t az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) előírásainak maradéktalan betartásával, velük közösen szervezzük. Minden résztvevő ország delegációja már ősszel is bejárta a négy csillagos szállodákat, azóta semmilyen kifogást nem emeltek. Mindemellett a hatályos jogszabályokat és az EHF által előírt covid-protokollt mindenki megismerte, azokat betartja a rendező országokban.
 • Ugorj be meccs előtt az új budapesti aréna melletti szurkolói zónába!
  A férfi kézilabda Európa-bajnokság hivatalos szurkolói zónájában színes programok várják a sportbarátokat a budapesti játéknapokon. Nyereményjátékok, élménypark, gasztrosarok, állandó DJ – a kellemes kikapcsolódás feltételei adottak lesznek. A szurkolói zónába érvényes napijeggyel vagy bérlettel, illetve a védettséget igazoló karszalaggal lehet belépni.
 • WGSM TV: Telkiben jártunk a magyar válogatottnál
  Az Európa-bajnokságra Telkiben készül fel a házigazda magyar válogatott. A torna hátterét és kulisszatitkait bemutató videós csatornánk új epizódjában megmutatjuk, hogyan telnek a napok az edzőtáborban. Ezúttal is Szalay Edit műsorvezető került közelebb a magyar válogatott mindennapjaihoz.
 • Íme, a férfi kézilabda Eb hivatalos szórakozóhelyei!
  Budapesten, Szegeden és Debrecenben is lesz dedikált szórakozóhely, ahol kivetítőkön lehet figyelni az Európa-bajnokság mérkőzéseit, és a megjelölt programokon, bulikon is részt lehet venni érvényes belépőjeggyel. Budapesten a Fröccsterasz Terminál, Debrecenben a Nagyerdei Víztorony, Szegeden a Hági Udvar és Étterem, valamint a Hungi Vigadó és Sörkert várja a kézilabdabarátokat.
 • Az első meccstől minden megváltozik!
  A magyar férfiválogatott szövetségi kapitánya szerint az Európa-bajnokságon azt az egységet kell továbbvinnie a magyar csapatnak, amely az előző két világversenyen is jellemző volt rá. Ez eredményezte a dicséretes szereplést is. A válogatott természetesen minden lehetőséget és esélyt szeretne megragadni január 13. és 30. között a minél jobb szereplés érdekében. Gulyás Istvánnal beszélgettünk az Európa-bajnokság előtt.
 • 10 ok, amiért ott kell lenned az új budapesti arénában
  Magyarország és Szlovákia először rendezhet férfi kézilabda Európa-bajnokságot, így, ha ott leszel a lelátón, részese lehetsz a sporttörténelemnek.
 • 10 ok, amiért ott kell lenned a Főnix Arénában
  Sporttörténelmi napok elé néz Debrecen: hat Európa-bajnoki mérkőzést rendeznek a Főnix Arénában. Jegyeket és bérleteket is lehet még vásárolni a csoportkörre.
 • Győztes főpróba a házigazda magyar válogatottól
  Jó második félidei játékával megnyerte egyetlen, Bahrein elleni felkészülési mérkőzését az Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott. Öt nap múlva már élesben következik a Hollandia elleni nyitómérkőzés.
 • Szurkolói információk és hasznos tudnivalók
  A januári Európa-bajnokság budapesti, szegedi és debreceni mérkőzéseit a koronavírus elleni védettség igazolásával, vagy 72 órán belüli negatív PCR-teszttel lehet látogatni, természetesen érvényes belépőjegy vagy bérlet mellett. Az arénába lépés előtt minden szurkoló karszalagot kap, a maszk használata pedig kötelező a csarnokban való tartózkodás ideje alatt. A budapesti budapesti kézilabda aréna mellett szurkolói zóna működik majd minden játéknapon –kiegészítő programokkal, élményparkkal, nyereményjátékokkal –, ahova az aznapra érvényes budapesti Eb-jeggyel lehet belépni.
 • Férfi kézi Eb: 10 ok, amiért ott kell lenned a PICK Arénában
  Sporttörténelmi napok elé néz Szeged: hat Európa-bajnoki mérkőzést rendeznek a PICK Arénában. Jegyeket és bérleteket is lehet még vásárolni.
Jegyek