SZEGED

Egy város, fiatalos hangulattal

Szeged Magyarország harmadik legnagyobb városa. Az ország dél-keleti részén helyezkedik el, néhány kilométerrel a szerb és román határtól. A várost már a 12. században említették, de igazán az 1879-es nagy árvíz után vált ismertté. A Tisza folyó, a szabályozása hiányában, hatalmas pusztítást végzett, az árvíz szinte a város összes épületét elöntötte.


Európa nagyvárosai közül sokan segítettek a város újraépítésében, a Nagykörutat ezekről a városokról nevezték el, és így alakult ki a város sugárszerkezete is. A Szegedi Tudományegyetem Magyarország egyik legkiválóbb egyeteme, a hallgatók ellepik és betöltik a város történelmi utcáit. A város legnépszerűbb sportága a kézilabda, csapata, a többszörös magyar bajnok MOL-Pick Szeged megnyerte az EHF Kupát 2014-ben, rendszeres szereplője a Bajnokok Ligájának.
Budapestről bő másfél óra alatt közelíthető meg a város közúton. A gyors Intercity-vonatok megkönnyíthetik ezt az utat, míg a nemrégiben felavatott repülőtér nemcsak Magyarország többi részével, hanem a világgal is szorosabb kapcsolatot biztosít.
Nehéz megmondani, mi az az egy dolog, ami miatt ennyire vonzó város Szeged. Talán a parkosított, padokkal teli zöld terek teszik azzá? Vagy a kávézókban gazdag, szinte a végtelenségbe nyúló sétálóutcák? Esetleg az óváros gazdag építészeti emlékei? Netán az egész évben zajló kulturális előadások, a pezsgő egyetemi élet vagy a pazar gyógyfürdő az, ami segít abban, hogy megtaláljuk a megfelelő pillanatot a pihenésre…
Talán minden, így együtt, nem igaz?

Pick Aréna

A Pick Arénát az egyik legszebb fekvésű Tisza-part területen építik fel. Az aréna Magyarország második legnagyobb multifunkcionális létesítménye lesz, így alkalmas lesz számos program (sportesemények, kulturális események, koncertek, kiállítások, konferenciák) megrendezésére.
A létesítmény akadálymentes lesz a mozgáskorlátozottak számára, az EHF követelményeinek megfelelően. A PICK Aréna a MOL-Pick Szeged csapatának, az EHF Velux Bajnokok Ligája rendszeres résztvevőjének otthona lesz. A pálya mobil, behúzható lelátórendszerrel lesz körülvéve minden oldalról, a gazdasági bejárat teherjárművek fogadására is alkalmas lesz. Az akadálymentesítést 5+1 felvonó segíti majd.
A sportlétesítmény mellett egy 1000 fős befogadóképességű edzőterem is épül, egy 25-30 fős kézilabda-akadémiával és egy 800 négyzetméteres rekreációs központtal.

Maximális befogadóképesség (koncerteken): 10 000
Maximális befogadóképesség (sporteseményen): 8143
Parkolóhelyek (gépkocsiknak): 1200
Parkolóhelyek (buszoknak): 20
Öltözők: 12
Tárgyalók: 2
VIP-kapacitás: 213