SZEGED – 2022-es férfi kézilabda-Európa-bajnokság

SZEGED


Magyarország harmadik legnagyobb városa, gazdasági, kereskedelmi, tudományos, kulturális központ vibráló egyetemi élettel. A hallgatók az év nagy részében ellepik és betöltik a város történelmi utcáit, a Tisza partját, a város központját és egyetemi klubjait. Az egyik legvonzóbb magyarországi turisztikai célpont parkosított, padokkal teli zöld tereivel, kávézókban gazdag, szinte a végtelenségbe nyúló sétálóutcáival, az óváros gazdag építészeti emlékeivel, a tradicionálisan elkészített halászlével, az egész évben zajló kulturális előadásaival (így a Szabadtéri Játékokkal), pazar gyógyfürdőjével és fesztiváljaival.
A város legnépszerűbb sportága a kézilabda, a többszörös magyar bajnok MOL-Pick Szeged EHF Kupát is nyert korábban és rendszeres szereplője az EHF Velux Bajnokok Ligájának. 2022 januárjában az Európa-bajnokság csoportmérkőzései mellett – élménycsomagjainknak is köszönhetően – lehetőséged nyílik megismerni Szeged roppant gazdag programkínálatát, az Urban Fesztivál koncertjeit, gasztronómiai és szabadidős lehetőségeit.SZEGED ÚJ ARÉNA
Maximális befogadóképesség (sporteseményen): 8143
Magyarország második legnagyobb multifunkcionális létesítményét az Európa-bajnokság alkalmából építik meg, a Tisza partjára. A tornát követően a város első számú csapatának, a Pick-Szegednek szolgál majd otthonául. Emellett alkalmas lesz koncertek, kulturális események, kiállítások és konferenciák megszervezésére is.


SZEGED CSOPORTKÖR BÉRLET

Az Európa-bajnokság szegedi csoportkörének összes mérkőzését (hat találkozót) meg lehet tekinteni ezzel a bérlettel. A bérlet belépésre jogosít a szegedi csoportkörre, január 13. és 18. között.
Jegyek