SZEGED – 2022-es férfi kézilabda-Európa-bajnokság

SZEGED


Magyarország harmadik legnagyobb városa, gazdasági, kereskedelmi, tudományos, kulturális központ vibráló egyetemi élettel. A hallgatók az év nagy részében ellepik és betöltik a város történelmi utcáit, a Tisza partját, a város központját és egyetemi klubjait. Az egyik legvonzóbb magyarországi turisztikai célpont parkosított, padokkal teli zöld tereivel, kávézókban gazdag, szinte a végtelenségbe nyúló sétálóutcáival, az óváros gazdag építészeti emlékeivel, a tradicionálisan elkészített halászlével, az egész évben zajló kulturális előadásaival (így a Szabadtéri Játékokkal), pazar gyógyfürdőjével és fesztiváljaival.

A város legnépszerűbb sportága a kézilabda, a többszörös magyar bajnok MOL-Pick Szeged EHF Kupát is nyert korábban és rendszeres szereplője az EHF Velux Bajnokok Ligájának. 2022 januárjában az Európa-bajnokság csoportmérkőzései mellett lehetőséged nyílik megismerni Szeged roppant gazdag programkínálatát, gasztronómiai és szabadidős lehetőségeit.


PICK ARÉNA
Maximális befogadóképesség (sporteseményen): 8143
Magyarország második legnagyobb multifunkcionális létesítményét az Európa-bajnokság alkalmából építették meg, a Tisza partjára. A mindennapokban a PICK Szeged otthonául szolgál, emellett alkalmas koncertek, kulturális események, kiállítások és konferenciák megrendezésére is.


A csoportkör mérkőzései lezárultakSzeretnél többet tudni, hogy mi történt Szegeden?

A csoport továbbjutó csapatai: Franciaország, Horvátország
Jegyek